domingo, 22 de mayo de 2011

"Escuela TIC 2.0: un paso más"

A continuació, us presentaré un article que parla de l'impacte que han tingut les noves tecnologies arreu del món i en l'àmbit escolar, de les noves interfícies que l'alumnat pot fer servir per desenvolupar-se de manera personal com acadèmicament, de les metodologies i recursos que ha d'emprar el professorat, etc.

Ens fa una breu referència al món actual en el qual vivim i se centra, sobretot, en la introducció de les TIC dins els centres escolars per tal de fomentar i potenciar el llenguatge audiovisual i aprofitar totes les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies a l'hora d'aprendre (recursos, programes multimèdia, fer possible la connexió entre família i escola, etc).

Personalment, considero que la informació que aporta aquest article és de gran utilitat per a tota la comunitat educativa tot i que, fent referència a un apartat de l'article, l'escola s'ha d'adaptar a les noves tecnologies i a les innovacions que van apareixent progressivament però des d'infantil ja que en aquest document parlen de primària.

Considero que, en el moment que els centres s'obren a la comunitat, s'adapten a les innovacions i a les noves tecnologies per anar formant-se progressivament i canvien la metodologia i els recursos ho han de dur a terme des de la base de l'escola, és a dir, desde l'etapa d'educació infantil. És fonamental que l'alumnat creixi amb unes pautes i que conegui tot el que l'envolta per tal de fer-se una idea molt més adequada del món.

En definitiva, us recomano que llegiu l'article perquè ens situa en el món actual, ens parla de la introducció i utilització de les noves tecnologies dins i fora de les aules educatives i ens proporciona recursos i enllaços per poder formar-nos millor.

(Més informació)

No hay comentarios:

Publicar un comentario