lunes, 9 de mayo de 2011

Les TIC ens estan jubilant

Tinc gran interès en mostrar-vos aquest article d’opinió de Jordi Vilamitjana, mestre d’educació secundària a l’IES Santa Eugènia i antic professor meu.

En aquest escrit ell reflexiona i opina en relació a les conseqüències que han generat les noves tecnologies en les vides dels nens i joves. Expressa que aquests avenços tecnològics han causat tant rellevant impacte en les últimes generacions que inclús sembla ser que les innovacions tecnològiques com la televisió, els telèfons mòbils i Internet estan rellevant el paper d’educar de mestres i famílies.
Raona que és important que sapiguem gestionar aquests recursos perquè sovint són aquests els que poden acabar educant negativament als nostres fills, als futurs ciutadans.

Considero interessant mostrar diverses opinions en relació als avenços tecnològics i el seu rol en l’educació.

Què n’opineu?

1 comentario:

  1. Bon dia,

    Considero interessant aquest article d'opinió perquè mostra un punt de vista contraposat a d'altres opinions que recalquen els trets positius de les noves tecnologies. Penso, però, que tot en la seva justa mesura és bo: en definitiva, si com a individus que estem sempre aprenent fem un ús desmesurat d'alguns instruments tecnològics (com la Tv), sí que és possible que ens "estanquem", tal i com diu el sr. Vilamitjana. Estic a favor seu, també, quan diu que aquest ús desmesurat des-educa als infants i joves, i també penso que un ús desmesurat d'alguns instruments tecnològics propicien que els infants d'avui en dia no prestin atenció al que veuen i s'acostumin a voler-ho tot en el mateix moment, sense fer un esforç (fomenta poca resiliència i superació de la frustració). Tanmateix penso que, si com educadors i pares, ens esforcem a ensenyar als infants com han d'utilitzar aquestes eines i a ser crítics amb la informació rebuda (per tal que aprenguin)els estarem preparant pel concepte "aprendre a aprendre" (procés llarg que dura tota la vida). Com a tall de conclusió, dir que això no és fàcil, perquè aconseguir això significa formar-se al llarg de la vida com a professionals, i de forma ràpida (tot canvia molt ràpidament) per estar a l'altura. Igualment, saber ensenyar a ser crítics i a fer un bon ús de les noves tecnologies vol una dedicació elevada de temps (analitzar programes, descobrir-ne de nous, fer la programació dels objectius i els continguts a assolir, etc.)

    ResponderEliminar